Het complex

De Julia Staete is gebouwd in de loop van 1996 en 1997 door Botbouw onder GIW bouwgarantie. Het gebouw werd in juli 1997 opgeleverd. Het complex staat op een mooie plaats, centraal in het Emmakwartier en gelegen tussen statige herenhuizen. Er kan alleen toegang worden verkregen na een belletje via de videofooninstallatie welke drie jaar geleden is geïnstalleerd. Op deze manier is het voor de bewoners altijd zichtbaar wie er naar binnen wil.

De grote glazen deur geeft toegang tot de recent opgeknapte hal. Dit zorgt voor een warme binnenkomst. Daarachter ligt de mooi aangelegde binnentuin met zonneterras. Hierom heen liggen de appartementen (met uitzondering van twee hoekappartementen).

Hal Julia Staete Alkmaar

Het geheel geeft daardoor de indruk een modern hofje te zijn. Belangrijk om te weten is dat dit een afgesloten hofje betreft. Op die manier geeft dit een veilig gevoel aan de bewoners. De 28 appartementen zijn verdeeld over drie verdiepingen; 8 op de begane grond, 10 op de eerste en 10 op de tweede verdieping. De appartementen op de verdiepingen zijn via de galerijen bereikbaar.

Er is voorzien in een lift en twee trappenhuizen om de verdiepingen te verbinden. De lift loopt op een originele manier vanuit de hal naar de verdiepingen, waardoor de liftschacht onderdeel van de tuin lijkt uit te maken.

De afwerking van het complex en de woningen is van hoog niveau. Zo zijn de appartementen prima geïsoleerd en het dak heeft overal een flink overstek, wat een net afgewerkte indruk geeft en de muren droog houdt. De bergingen zijn goed bereikbaar en veilig afgesloten. De grootte van de bergingen varieert. Ze voldoen echter allemaal aan de normale behoefte om de fietsen en wat spullen kwijt te kunnen.

Luxe is de eigen parkeerplaats die de meeste appartementen hebben aan de voorzijde van het gebouw. Er is voorzien in drie parkeerplaatsen voor bezoekers en/of leveranciers. De parkeerplaats is aan twee zijden afgesloten met een automatische slagboominstallatie. Deze kan worden bediend met een afstandsbediening of met de mobiel of telefoon.

Julia Staete

Vorstelijk wonen in het hart van het Emmakwartier, op 5 minuten lopen van de gezellige Alkmaarse binnenstad.