Bewoners

Samen wonen in de Julia Staete

Doordat de appartementen allemaal zo verschillen, is de populatie van de Julia Staete heel gevarieerd. De leeftijdsopbouw loopt van 25 tot 88 jaar. De meeste bewoners zijn ook eigenaar. Twee appartement zijn verhuurd. Er is een kern van bewoners, die van meet af aan in de Julia Staete wonen. Daarnaast is er een steeds grotere groep “import” bewoners. Hoewel de groep bewoners divers is, hebben zij als overeenkomst dat zij het vrijwel allemaal prettig vinden om vlak bij de stad te wonen én ze zijn over het algemeen trots op “hun” Julia Staete.

De jaarlijkse barbecue en de nieuwsjaarborrel bieden de mogelijkheid om je medebewoners wat beter te leren kennen. De mate waarin er onderling contact is tussen de medebewoners bepaalt een ieder voor zichzelf, zolang er maar respect is voor elkaar.

Bewoners over Julia Staete

“Rustig wonen en dicht bij het centrum. Een unieke combinatie”.

Menno

“Sinds de zomer van 2011 wonen wij met heel veel plezier in de Julia Staete. Vanaf de eerste stappen die ik toen in het pand en in de woning zette, voelde dat gelijk heel goed. Zowel het wonen (de indeling van de woning, het dakterras) als de locatie (dicht bij de stad, dicht bij uitvalswegen) ervaar ik als heel prettig. Door mijn drukke baan ben ik erg gesteld op mijn privacy, maar het sociale aspect binnen het complex (de barbecue, nieuwsjaarsborrel) vind ik ook erg waardevol. Doordat ik commissielid ben van de halcommissie heb ik het gevoel positief te kunnen bijdragen aan het wonen in de Julia Staete. Ik hoop hier nog heel lang met veel plezier te wonen!”

Addy

Julia Staete

Vorstelijk wonen in het hart van het Emmakwartier, op 5 minuten lopen van de gezellige Alkmaarse binnenstad.